Hengsten

Velazquez

Kleur:
Schimmel
Stokmaat:
1,74 m
Geboren:
2002

Krack-C x Alasca x Ramiro x Ladykiller XX

Royaal ontwikkelde, langgelijnde, rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat en over ras en uitstraling beschikt. Het hoofd is klein, mooi van vorm en zeer sprekend. De hals is lang, goed gevormd en bespierd en staat er goed op. Het voorbeen is lang en correct gesteld.
Het beenwerk is goed ontwikkeld met beste voeten. Velazquez is het produkt van misschien wel de ideale combinatie in de fokkerij; een Nederlandse super dressuurhengst maal een rittige prestatievolle Holsteiner merrielijn. Deze moederlijn bracht reeds vele goedgekeurde hengsten en nationale en internationale dressuur- en springpaarden.
Klaproos, de moeder van Velazquez werd met goede cijfers ster en prok en had een zeer goed bezichtigingsrapport. Velazquez is een goudeerlijke en zeer betrouwbare hengst met een goede instelling en heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

De gangen zijn zuiver, goed van ruimte en gedragen. Velazquez lijkt met zijn super karakter een werkelijke verrijking te kunnen zijn voor de fokkerij van iets minder gecompliceerde en nuchtere, grootramige dressuurpaarden. Gefokt uit een pure sport- en fokstam kan hij vanuit de moederlijn een bijdrage leveren aan de gewenste bloedspreiding. Velazquez kreeg verdiend een lovend afstammelingenrapport.


Videofragment (7 MB) van VelazquezVelasquez lijkt zijn belofte als dressuurpaard waar te maken. Met zijn fantastische model en aansprekende verschijning valt hij op door zijn inzet, wil om te werken en vermogen om te sluiten, waardoor zijn bewegingen en voorbeenvrijheid tot wasdom komen. Velazquez kan met zijn royale maat en belijning veel toevoegen aan uw merrie. Geachte fokkers, geef hem een kans!


Afstamming van Velazquez

KRACK C
bruin

FLEMMINGH
pref

LACAPO

TEXAS

GICARA II
keur pref prest

BEAUJOLAIS

BACCARA
keur pref prest

KLAPROOS
schimmel
ster prok

ALASCA

AHORN Z

ROMERIN

WILDROOS
keur pref prest

G. RAMIRO Z
pref

SHORAYA
keur pref prestKlik op de foto voor een vergroting.
(Fotografie en vormgeving: FOTEX, Ton Kruithof)terug